Image

Klassieke Pilates

Klassieke Pilates is een effectieve bewegingsvorm, die door Joseph Pilates na 1940 is ontwikkeld. Deze trainingsvorm legt de nadruk op concentratie, controle, precisie, vloeiende bewegingen en ademhaling.

De filosofie van Klassieke Pilates is dat “de core”( het centrum) van het lichaam sterk en stabiel behoort te zijn, voordat de andere delen van het lichaam, zoals armen en benen, getraind kunnen worden. Het centrum van het lichaam “Het Powerhouse”, is een samenwerking van de buik- rug- bil- en dijbeenspieren. Het doel is om het lichaam vanuit die “core” te versterken. Van daaruit wordt een evenwichtige opbouw van het lichaam gecreëerd, met een correcte lichaamshouding. Door het centreren van het lichaam wordt onbalans in de spieren opgeheven en overbelaste spieren ontlast, maar verzwakte spieren weer geactiveerd.

De nadruk ligt op een neutrale opgerichte, ontspannen houding, met meer gemak in bewegingen. De kerndoelstelling is de juiste balans tussen kracht en soepelheid, ondersteund door een correcte ademhaling.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere oefening uitgevoerd wordt in het eigen ritme van het lichaam en dat de ene oefening voortvloeit in de volgende zodat een complete work-out ontstaat.

Image
Image

100% fit in 30 minuten

Femmefit maakt sporten leuk!